Nedir - Nasıl Yapılır? kategorisinde (74.3k puan) tarafından
Fiziksel gürültü nedir?

1 cevap

0 oy
(74.3k puan) tarafından
 
En İyi Cevap

Fiziksel gürültü, titreşimler veya dalgalar yoluyla ortaya çıkan ve çevredeki materyallerde veya maddelerde oluşan sesin neden olduğu istenmeyen veya zararlı ses seviyeleridir. Bu ses seviyeleri, insanlar için rahatsızlık veya işitme kaybı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Fiziksel gürültü, endüstriyel faaliyetler, trafik, inşaat, makine ve ekipman kullanımı, havaalanı faaliyetleri ve benzeri etkinlikler gibi çevredeki çeşitli kaynaklar tarafından oluşturulabilir. Fiziksel gürültü, genellikle desibel (dB) birimiyle ölçülen bir ses basıncı seviyesiyle ifade edilir.

Fiziksel gürültünün insanlara olumsuz etkileri arasında işitme kaybı, uykusuzluk, konsantrasyon kaybı, stres, kalp rahatsızlıkları, tansiyon yükselmesi ve iş performansında düşüş gibi sorunlar yer alabilir. Bu nedenle, fiziksel gürültüyü azaltmak veya kontrol altında tutmak için bir dizi önlem alınabilir, örneğin yüksek ses seviyelerini azaltmak için yalıtım malzemeleri kullanmak, iş ekipmanlarının daha sessiz versiyonlarını kullanmak, çalışanları kulaklıklar veya kulaklık gibi koruyucu cihazlar kullanmaya teşvik etmek ve benzeri önlemler almak.

İlgili sorular

1 cevap
16, Mart, 2023 Eğitim kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
4, Nisan, 2023 Nedir - Nasıl Yapılır? kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
4, Nisan, 2023 Nedir - Nasıl Yapılır? kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
17, Mart, 2023 Nedir - Nasıl Yapılır? kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
16, Mart, 2023 Nedir - Nasıl Yapılır? kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
...