Ev Sorunları kategorisinde (74.3k puan) tarafından
Pencereden Gelen Soğuk Nasıl Engellenir?

1 cevap

0 oy
(74.3k puan) tarafından
 
En İyi Cevap

Pencereden gelen soğuğu engellemek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

  1. Pencere Kenarlarına Conta Uygulayın: Contalar, pencere kenarlarına sızdıran hava akışını engelleyerek pencereden gelen soğuğun evinize girmesini önler.

  2. Perdeler ve Panjurlar: Pencere önüne kalın perde veya panjur kullanarak pencereden gelen soğuğu azaltabilirsiniz. Perdeler ve panjurlar pencere önüne yerleştirildiğinde pencere ve iç mekân arasındaki hava akımını engeller.

  3. Isı Yalıtım Filmi: Pencere camlarının üzerine uygulanan ısı yalıtım filmleri, pencereden gelen soğuğu azaltır. Bu filmler ışık geçirgenliği yüksek olduğundan pencereden gelen ışığın miktarını da azaltmaz.

  4. Kapı ve Pencere Fıskiyeleri: Kapı ve pencere fıskiyeleri, kapı ve pencere çerçevelerine püskürtülen köpük veya silikon malzemelerdir. Bu malzemeler, kapı ve pencere çerçevelerinin boşluklarını doldurarak, pencereden gelen soğuğun evinize girmesini önler.

  5. Kullanmadığınız Odaların Kapılarını Kapatın: Evinizde kullanmadığınız odaların kapılarını kapatın. Bu, kullanmadığınız odalardaki soğuk havanın diğer odalara yayılmasını engelleyerek evinizin ısısını korumanıza yardımcı olur.

İlgili sorular

1 cevap
15, Mart, 2023 Ev Sorunları kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
29, Mart, 2023 Ev Sorunları kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
16, Mart, 2023 Ev Sorunları kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
...