Eğitim kategorisinde (74.3k puan) tarafından
Hilmi Ziya Ülken'e Göre Felsefe Nedir?

1 cevap

0 oy
(74.3k puan) tarafından

En İyi Cevap
Hilmi Ziya Ülken, Türk felsefesi ve edebiyatı alanında önemli bir isimdir. Ona göre, felsefe, düşüncelerin doğru bir şekilde formüle edilmesi, analiz edilmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi işlemidir.

Ülken'e göre, felsefenin temel amacı insanın kendisini ve dünyayı anlamasına yardımcı olmaktır. Bu nedenle, felsefe, insanın hayatı boyunca karşılaştığı sorunları anlamak ve çözmek için önemli bir araçtır.

Ülken, felsefenin düşüncelerin analizi ve eleştirisi olduğunu düşünür. Ona göre, felsefe, insan düşüncesinin doğru ve tutarlı bir şekilde anlaşılması için gereklidir. Bu nedenle, felsefe, insanların doğru kararlar vermesine yardımcı olan bir disiplindir.

Ülken ayrıca, felsefenin ahlaki değerlerle yakından ilişkili olduğunu ve bu nedenle insanların doğru kararlar vermesinde önemli bir rol oynadığını düşünür. Ona göre, felsefe, insanların ahlaki değerleri anlamalarına ve bu değerleri doğru bir şekilde uygulamalarına yardımcı olur.

Hilmi Ziya Ülken'in felsefi görüşleri, Türk felsefesi ve edebiyatı alanında önemli bir yere sahiptir. Ülken, Türk felsefesini modernize etmek ve Batı felsefesi ile entegre etmek için çalışmıştır.

İlgili sorular

1 cevap
26, Mart, 2023 Eğitim kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
...