Astsubay, bir askeri birimde subayların emirlerini yerine getiren ve aynı zamanda alt rütbelerdeki askerleri yöneten bir askeri memurdur. Astsubayların görevleri şunları içerebilir:
Astsubayların görevleri, askeri birimlerin özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre değişebilir. Ancak genel olarak, astsubaylar subayların emirlerini yerine getirerek, askeri birimlerin etkin ve disiplinli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olurlar.
Subaylara yardımcı olmak: Astsubaylar, subayların emirlerini ve talimatlarını yerine getirmekle sorumludur. Subayların aldığı kararları uygulayarak, birimlerin disiplinli ve etkin bir şekilde yönetilmesine yardımcı olurlar.
Eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılmak: Astsubaylar, askeri eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılarak, alt rütbelerdeki askerleri eğitmek ve hazırlamakla sorumludur. Ayrıca askerlerin mesleki gelişimleri için gerekli olan kurslar ve seminerler düzenleyebilirler.
Askeri işlemlere katılmak: Astsubaylar, askeri birimlerdeki rutin işlemlere katılır ve askerlerin günlük faaliyetlerini düzenlerler. Örneğin, personel yönetimi, disiplin işlemleri, malzeme tedariki, ekipman bakımı gibi görevleri yerine getirebilirler.
Güvenlik ve savunma faaliyetlerine katılmak: Astsubaylar, birimlerin güvenliği ve savunması için gerekli olan tüm faaliyetlere katılırlar. Örneğin, askeri araçları kullanmak, sınırları korumak, keşif görevleri yapmak ve benzeri görevleri yerine getirebilirler.