Genel kategorisinde (74.3k puan) tarafından
Belediye başkanı ile kaymakamın görevleri bakımından ne gibi farklılıklar vardır?

1 cevap

0 oy
(74.3k puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Belediye başkanı ve kaymakam, farklı yönetim birimleri olan belediyeler ve ilçeleri yönetmekle görevlendirilmişlerdir. Bu nedenle, görevleri bakımından belirli farklılıklar bulunmaktadır.

Belediye başkanı, belediye yönetimini ve belediye sınırları içindeki kamu hizmetlerini yönetir. Belediye Meclisi'nin kararları doğrultusunda, belediye hizmetlerini planlar, projeler hazırlar ve uygular. Belediye başkanı, kentsel planlama, çevre düzenlemesi, altyapı ve üstyapı çalışmaları, su, kanalizasyon, çöp toplama, park bahçe düzenlemesi, kültür ve sanat faaliyetleri gibi konuları yönetir.

Kaymakam ise, ilçede vali adına idari ve yürütme işlerini yürütmekle görevlidir. İlçenin idari ve mali işlerini yönetir, kamu hizmetlerinin yürütülmesini sağlar ve ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyonu sağlar. Kaymakam, kamu düzeninin korunması, kamu hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesi, afet ve acil durumlarda koordinasyon gibi konularda görev yapar.

Kısacası, belediye başkanı belediyenin yönetiminden, hizmetlerin planlanmasından ve uygulanmasından sorumlu iken, kaymakam ilçenin idari ve mali işlerini yönetir ve kamu hizmetlerinin yürütülmesini sağlar.

İlgili sorular

1 cevap
17, Mart, 2023 Meslekler kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
16, Mart, 2023 Meslekler kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
4, Nisan, 2023 Genel kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
5, Nisan, 2023 Genel kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
1 cevap
3, Nisan, 2023 Genel kategorisinde Admin (74.3k puan) tarafından soruldu
...